världens längsta inlägg

Hej!

 

Nu tänkte jag vara lite "seriös" här.

 

Ska berätta lite om hur det är att plugga.
Läs inte detta om du inte har tid eller lust.

 

Antingen börjar man en kurs som sträcker sig över 5 veckor eller så läser man en som sträcker sig över 10 veckor.

 

Läser du en 5 veckors kurs så lär du dig inte namnet på din lärare, din klass har du ingen aning om, din basgrupp (en grupp du blir indelad i) är dem du umgås med konstant och glöm att du vet vad kursen handlar om.
Du hittar aldrig dit du ska, din lärare är okontaktbar IRL och lektionerna är totalt värdelösa.

 

 

Läser du en 10 veckors kurs så kan du din/dina lärares namn, du har lärt känna din klass och du tycker att minst hälften är idioter. Du har en liten hum om vad kursen handlar om och kanske 1 lektion av 20 är rolig. Du hittar aldrig dit du ska, din lärare är okontaktbar IRL och kursen känns för lång så 1-5 föreläsningar skippar du att gå på. Bara för att ha 1 dag ledig till att göra vad du vill. Oftast blir det städning.

 

 

Har du tur får du tag i kursböckerna innan kursen startat, annars får du fråga dig runt för att hitta någon du kan kopiera av. Låna böcker från biblioteket är bara att glömma när man går i en klass på 100 pers. Självklart kan du köpa böckerna. Men för att ha råd med det måste du hora vid sidan av studierna.

 

Inför tentan är du rånervös, har diarréer och svårt att sova. Frågar du dina kurskamrater om dom vet vad kursen handlar om, svarar dom kryptiskt för att dom inte vill ge ut för mycket så Du kanske klarar tentan och Inte dom.
Du gör allt för att undvika att plugga och städning blir plötsligt din favorithobby. 

 


Tenta är egentligen inget farligt, det vet du själv om, men ändå vill du ta livet av dig två dagar före.
På tentan tar du med 1kg godis, 1 banan & 2 olika drickor; en Loka för att verka sund & en cocacola full med koffein för att hålla dig vaken.

 

 

 


15 arbetsdagar senare får du svaret på din tenta. Antingen har alla utom du klarat tentan, eller så har dom flesta, inklusive dig, misslyckats och kursen läggs ner för att den är för dålig.


Sist jag var ”ute och söp” som tydligen alla studenter gör, var 31 December 2008. Nyår. Då var jag knappt full.

 

 

Varje vecka har man ca. 2 böcker a´ minst 200 sidor var, som man ska ha läst, kunna allt om och lämna in en skriftlig uppgift om bu och bä med dom. Dom inlämningsuppgifterna ordbajsar man bara i.

Som student har du alltid, alltid, alltid nånting att göra, du är aldrig ledig, inte ens på helgerna.

 

 

Så, om nu allt är pest och pina, hur ska jag, som funderar på att börja plugga, klara av det här, undrar ni som läst ända hit.

 

Jag klagar. På allt och alla! Är det inte en lärare som är idiot, så är det nån i klassen. Är det inte något dom sagt så är det nånting dom gjort! Alltid finns det nån som gjort nått fel.
Sök dig till ett bitterfittegäng där du kan spy galla över allt och alla! I bitterfittegänget får du klaga på vad du vill, så länge du klagar. På så sätt får du ut din frustration!

 

Blogga är annars en skitbra grej! Folk som inte bloggar själva, fattar inte hur och varför man kan bli så jävla glad över att få respons på det man skrivit. Även fast det är kritik. När jag blir pissless på att plugga brukar jag lägga upp ett inlägg (därav 19 uppdateringar vissa dagar). Sen brukar jag le för mig själv när era kommentarer trillar in, det är guld värt när man är sönderstressad och deppig och bara vill dö. Ungefär! ;)

 

Men absolut ska ni plugga till det ni vill bli!
Allting går om man bara vill!

 

Snart kommer studenternas semester; sommarlovet!
(även fast alla jobbar….)

 

Häppåre!

 

 

Puss jag älskar dig!

 

 

 

 
Kommentarer
Postat av: Vanja

Oh jag älskade inlägget, sooo true!Angående kurslitteraturen håller jag på bli galen. Jag beställer inget nytt, jag hittar på blocket, tradera eller andra sidor på nätet...Men snart sommarlov.. men då jobbar jag iställlet... haha, jag som var så glad att ta studenten, trodde jag skulle slippa skolan for the rest of my life...

2009-03-31 @ 14:28:33
URL: http://vanjaemilia.blogspot.com
Postat av: S i m o n

Moahahaha.. grymt bra inlägg :) inte för att jag vet hur det är att plugga men jag börjar förstå hur du ser på saken ;D

2009-03-31 @ 14:31:46
URL: http://simon.holmbring.se
Postat av: K

jag vill bli cowboyastronautrockstjärna vars finns det en folkhögskola för den inriktningen????????????????????????????????????????????????????????

2009-03-31 @ 15:46:53
URL: http://www.free6.com
Postat av: Malin

Hahahah! Jag har också diarrer!!

2009-03-31 @ 15:51:07
URL: http://mallaballa.blogg.se/
Postat av: Malin

SV: Japp, dollar alltihopa. Superbra;) Blomkittet kostad mig.. Hm 70 kr. Lagomt för en student. Får jag kopiera ditt inlägg och referera till dig? Detta måste spridas till världen om vilket helevte vi lever i. Haha

2009-03-31 @ 15:53:28
URL: http://mallaballa.blogg.se/
Postat av: Pubes

Sv Dan: Att läsa till astronaut gör man inte på folkhögskola, så redan där är det kört. Cowboy är man född till, liksom rockstjärna. Men du kan ju alltid ta en gitarrkurs via ABF så länge? Ha en bra dag!

2009-03-31 @ 16:13:33
URL: http://pubes.blogg.se/
Postat av: tusensanningar

Haha! SJUKT hög igenkänningsfaktor :POch jag pluggar ju 225 % och har gjort det sen i höstas. Att det senaste halvåret förlupit med konstant diare är typ självklart.Sen det där med att städa. Innan senaste tentan kom jag på ALL möjlig skit för att inte plugga.Inklusive att rengöra insidan på min killes datorfläkt med blöta tops, och att VIKA IHOP alla trosor i garderoben. Jag har aldrig i mitt liv känt ett behov av vikta trosor liksom.

2009-03-31 @ 16:53:13
URL: http://tusensanningar.blogg.se/
Postat av: Kikki

Tack!! Precis vad jag behövde! Jag borde kanske skaffa en blogg, men då har jag ju ännu en sak att skylla ifrån mig på varför det går skit på tentorna. Nä, tummen ur röven är kanske the only way to success! Puss puss och Tack för inlägget! :)

2009-03-31 @ 17:16:05
Postat av: camilla

haha.. asså din blogg är underbar! och jag kan bara hålla med om allt du skriver ^^Jag brukar få för mig att skura hela toaletter (väggarna också), städa garderoben (som hon här ovan skrev, vika trosor), städa köket och torka av alla skåpluckor etc etc.. allt för att inte plugga.

2009-03-31 @ 18:26:54
Postat av: Pubes

sv camilla: ja jag vet exakt hur det är! jag skurar allt på toaletten 1 gång i veckan tror jag, minst! allt för att slippa ta tag i saker!

2009-03-31 @ 18:34:29
URL: http://pubes.blogg.se/
Postat av: lärarstudent.

haha, otroligt hög igenkänningsfaktor!

2009-04-03 @ 13:57:46

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback