diskriminering av handikappade

Hej!Vet ni vad jag har funderat på?
Om man har ett synfel så blir ju det ett fuktionshinder eller handikapp, vad man nu vill kalla det, och då behöver man glasögon för att kunna se och "fungera" som vanligt.

Om man är förlamad t.ex. så behöver man hjälputrustning (och personal också såklart) för att klara sin vardag. Hjälputrustningen osv får man eller får låna av landstinget.

Samma sak om du har något annat fel, utvecklingsstörning mm.


Nu till poängen.

Egentligen är det ju diskriminerande att dom med glasögon ska behöva betala själva för sitt hjälpmedel, då andra med ett funktionshinder eller handikapp får låna det gratis. Eller hur?


Nu skulle det vara omöjligt att genomföra något sånt eftersom majoriteten har något problem med sin syn, så det skulle bli en otrolig kostnad att ge alla möjlighet att låna glasögon, men om man bortser från det, visst är det diskriminerande?

Det betyder ju att om majoriteten nu skulle bli utvecklingsstörda (t.ex. om vi säger att alla som tagit svin-sprutan får en sån biverkning. Bli inte rädda nu, det skulle aldrig hända, jag säger bara OM) så skulle alla få betala för sina hjälpmedel själva.

Det är ju lite sjukt faktiskt.


Summa sumarium: bli aldrig utvecklingsstörd eller skaffa aldrig ett funktionshinder.

Kommentarer
Postat av: Kattis

Min mormor lånar sina glasögon från landstinget.. ah det var min enda in-put :)

2009-11-29 @ 13:08:16
URL: http://paksukainen.blogg.se/
Postat av: M

Jag flyttade faktiskt dit efter gymnasiet och jobbade som tandsköterska i 18månader.. fick för mycket hemlängtan och flyttade hem igen förra hösten :P Kommer nog inte flytta dit igen, men jag far dit rätt ofta och träffar parenteserna.

Skulle hellre vilja flytta till Australien och rida kängurus :P

Jo jag är nog duktig på engelska... pratar sån där ful brittisk engelska också :PBtw, har fan aldrig tänkt på det där med funktionshinder vs synfel... Man kanske ska ta och göra en namninsamling på det med.. Har betalat tillräckligt mycket på glasögon jag aldrig använder:P

2009-11-29 @ 13:21:26
URL: http://lastchancedance.blogg.se/
Postat av: Lisa

fan vad sant!

2009-11-29 @ 13:51:08
URL: http://llisabs.blogg.se/
Postat av: Kristin

Hej! Ny tävling i min blogg där du kan vinna världens coolaste telefonen, designad som en hägklackad sko! Var med än gärna med och tävla, ingen blogg behövs.Länk: http://liddie.blogg.se/2009/november/contest-6.html#commentKram

2009-11-29 @ 14:19:14
URL: http://liddie.blogg.se/
Postat av: M

haha kanske det XDJA men SWEET! JAg har DAMP på riktigt, lyckades slå min karl för att jag vart så exhalterad av att vinna :PJAg vann den för 410! It's a baaargain! XD

2009-11-29 @ 14:28:26
URL: http://lastchancedance.blogg.se/
Postat av: Kattis

Hon har visserligen bara fått låna glasögon något år.. sen det kom fram att hennes diabetes håller på att göra henne helt blind.. så.. ja det kan ju bero på det :P landstinget har bekostat svindyra, jävligt ljusa lampor åt henne också..

2009-11-29 @ 14:50:10
URL: http://paksukainen.blogg.se/
Postat av: Vanja

sv: haha och jag är väldigt glad över detta! Annars hade min bloggaranda dragits ut för längesen.Och gött att jag inte suttit vid datorn ett tag, då hade du hunnit skriva några inlägg. nice. Me like.

2009-11-29 @ 15:08:28
URL: http://vanjaabrahamsson.blogg.se/
Postat av: BajsMalins Oseriösa

Fan vad rätt du har! Jag tycker också att toalettpapper och tamponger ska vara gratis!! Vi går till Kungen på måndag!sv: Ja! Har precis bytt blogg. Förr hade jag http://Deafeem.blogg.se ! ;P

2009-11-29 @ 15:59:26
URL: http://bajsmalins.blogg.se/
Postat av: Eriiza

SHit, du har helt rätt.

Aldrig tänkt på det tidigare...

men, vad fan !?

Glasögon + undersökningen kostar ju skitmycket !Jävla Sverige !!!!! (och andra länder)

2009-11-29 @ 16:45:40
URL: http://eriiza.webblogg.se/
Postat av: Sara

Tjohej! Ja, mycket sanna tankar du har, men jag har den turen att jag får samtliga hjälpmedel jag behöver gratis, pga min dåliga syn. nu är det såklart inga brytningsfel vi pratar om i mitt fall, som det då är i det flesta fall när man tvingas bära glasögon. Men iaf. Har helt enkelt att göra med VAD för typ av synproblem man har och HUR dåligt man ser.Hoppas det gått bra på praktiken för dej annars, tagga skola på ons! :POver and out!

2009-11-29 @ 17:02:17
URL: http://bloggalagomt.blogg.se/
Postat av: Stina Lindberg

FYFAN SÅ SNYGG BLOGG :D

2009-11-29 @ 18:01:06
URL: http://stinalindberg.blogg.se/
Postat av: Huskatt

Om man råkar vara ett barn under 9 år, då får man en liten slant, hela 400 kr får man...och visst kan man köpa ett par störtbilliga brillor till ungen, ett par som ser ut som skit. Och då riskerar man ju att ungen blir mobbad...OCH det kommer bli dyrt för skolan att ta tag i...

Alltså borde de betala ett par fräcka bågar fårn börja åt ungarna...tycker jag då, men 2 glasögonormar i familjen :)

2009-11-29 @ 18:22:06
URL: http://huskatt.blogspot.com/
Postat av: FRIDA HJÄRTA KEVIN - Tävling pågår!

sv; haha eller hur ;D

Ja, det är sjukt svårt :O

Vad gör du?

2009-11-29 @ 20:29:34
URL: http://fridasjoblom.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback