mediapåverkad

Hej!(Detta är ett seriöst inlägg).
Sitter i skolan & pratar med två lärare om alkohol.

Lärare1: Men jag tycker inte det är fel att ta ett glas vin till maten om man tycker om det.
Jag: Men inte varje dag.
Lärare2: Nej jag tycker inte det är okej med "vardagsdrickande".
Jag: Nej inte jag heller.
Lärare1: Jamen, faktum är att det är bra för oss att dricka ett glas vin varje dag.
Jag: Hade det varit bra för oss människor att dricka vin varje dag hade barn som vuxna fått det och dessutom hade alla gjort det, vilket inte är fallet idag, som tur är.Jag tycker det är tragiskt att en vuxen människa, dessutom lärare, inte fattat var "vin-hetsen" kommer från. Självklart är det vinindustrin som vill att vi människor ska dricka mer vin så de får sälja mer. De skickar ut sina "experter" och "doktorer" med sina uttalanden och försöker få människor att tänka annorlunda om alkohol.

Hade det varit bra så hade din läkare frågat dig, om du var på undersökning, om du fått i dig ditt dagliga vin. Men det gör dom naturligtvis inte, av den enkla anledningen att det inte är bra för dig.Kommentarer
Postat av: ApeX

Mer det är ju takta att vin han en positiv effekt på Hjärt och kärlsjukdomar. Så den där läraren är inte alls fel ute. Ett glas vin om dagen är inte skadligt. För kroppen får ju ändå rena bort en massa annat skräp vi stoppar i oss så den lilla mängd alkohol som ett glas vin innehåller är föga skadligt. Det har faktiskt visats i många forskarrapporter att länder som är Vin drickare har lägre andel Hjärt och kärlsjukdomar och att det beror på en mottligt vinkonsumtion. Om du är så pass paranoid att du tror att Vinindustrin mutat en massa forskare och läkare hur kommer det då sig att rökning inte är nyttigt? För det finns mycket mer pengar för ett tobaksbolak att tjäna än en vin producent.

Vin är inte livsviktigt varpå en läkare inte frågar den frågan. Men fråga en läkare istället om det är farligt att dricka ett glas vin o dagen... Sen så finns ju risken att drickandet går överstyr och då är det inge bra alls. En annan sak är ju att vin är äckligt så ja kan förstå att ingen läkare säger åt folk att dricka det :)

2009-11-19 @ 20:58:52
URL: http://thaapex.blogg.se/
Postat av: frida

14.10 bussen från Ume till Bjuris :O

fy satiken så äcklig

2009-11-19 @ 21:01:36
URL: http://fridano.blogg.se/
Postat av: pubes

sv apex: Om allt nu är så himla positivt med måttlig konsumtion av vin, varför serveras inte vin i t.ex. skolmatsalar till lärare om det nu främjar folks hälsa iochmed att minska hjärt & kärl-sjukdomar? Nog finns det "nytto-ämnen" i vin, men dom går ju att få i sig på annat sätt också än att behöva dricka alkohol. Dessa nyttoämnen finns säkert i alkoholfritt vin också och varför sägs det ingenting om att dricka alkoholfritt istället? För det är ju knappast alkoholen som är nyttoämnet i vinet, eller hur?Ang. Att tobaksbolagen skulle kunna ha mutat:

Tobak har absolut inga nyttoämnen i sig alls och visst hade dem kunnat muta folk att "tysta ner" informationen om alla cancerframkallande ämnen (finns ju en anledning varför det var så populärt att röka under 40-60 talet) men i dagens upplysta samhälle så vet vi bättre.

2009-11-19 @ 22:05:21
URL: http://pubes.blogg.se/
Postat av: Rebecca Utan Räkor

Fast jag tror inte att det varken är bra eller dåligt om man dricker ett glas vin till maten varje dag.Sålänge man kan dricka BARA ett ser jag inte problemet.Sen dricker jag hellre ett glas cola om dagen.

(men det gör jag inte. För kolsyran tar slut. Därör sveper jag hela på två dagar. En gång i veckan)

2009-11-19 @ 22:33:08
URL: http://alltutom.blogg.se/
Postat av: li§

Är det inte bättre att motionera och äta rätt än att trycka i sig alkohol varje dag?"Den lilla alkoholhalt" som finns i ETT glas Är skadligt för så otroligt många! Ett beroende börjar med bara ett glas..

2009-11-19 @ 22:57:42
URL: http://colourofdolor.blogspot.com
Postat av: frida

Min kompis säger också att det är nyttigt med vin varje dag. PYTTSAN

2009-11-20 @ 09:40:21
URL: http://fridano.blogg.se/
Postat av: Jenny

Klart det inte är farligt att drick 1 glas vin till eller utan maten.

Är man kapabel till att kontrollera sig själv så ska vi andra inte bry oss i om en person dricker vin eller inte. det är ju upp till den personen själv.

Är man lite ledsen eller något har hänt ska man inte dricka överhuvudtaget för det går överstyr, oftast.

Och märker man att det går överstyr med "1 glas" om dagen, ja men då får man sätta sig ner och prata med personen i frågan.Men som jag säger, Allt är farligt i stora mängder. Vi måste bara inse det också

2009-11-20 @ 11:39:22
URL: http://jempa89.blogg.se/
Postat av: Vanja

Jag skulle inte bli direkt lessen om det visade sig att systembolaget skulle läggas ner för alltid. Seriöst. Det är så mycket skit som kretsar kring denna dryck, som uppkommer och förendrar människor till det värre.Kan man dricka måttligt - okej. Men det är så många som INTE kan det. Vi skulle ha det bättre utan helt enkelt.

2009-11-20 @ 15:57:59
URL: http://vanjaabrahamsson.blogg.se/
Postat av: Jenny

sa: Ja klart, vill man må bra och så vidare så ska man ju självklart motionera, äta bra och så vidare.

Men även om man nu håller det här "braiga" livet så kanske det är lite extra piff med ett glas vin;)

2009-11-20 @ 16:30:46
URL: http://jempa89,blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback