skolmat

Hej!Idag var min sista dag på min femveckorspraktik på 6 års.
Det var kramkalas på kramkalas, riktigt mysigt!


Under dom här fem veckorna har jag ätit i skolmatsalen tillsammans med barnen.
När jag gick i grundskolan så klagade jag alltid på maten, den var äcklig och det bjöds aldrig på nånting gott.

Efter man gick ut gymnasiet, flyttade hemifrån och fick betala all mat själv så började man tänka på hur bra man egentligen hade det i skolan och att man alltid fick mat. Och när man tänker efter så kan man i efterhand minnas att maten inte var sådär jätteäcklig egentligen.


MEN. Nu när jag återigen har ätit skolmat i fem veckor byter jag åsikt. Igen.
Skolmaten smakar verkligen inte bra. Den smakar skit, rent ut sagt.

Halvfabrikat, slibbiga fiskgratänger, överkokta makaroner, gummiköttbullar, seniga köttbitar, ja listan kan göras lång. Det jag är mest förvånad över är hur fan dom tillomed lyckas MISSLYCKAS med vanlig sallad!


Vad är det jag betalar skatt för egentligen? Att (tydligen) outbildad personal ska förstöra bra råvaror?Nej usch säger jag bara. Ni kommer ihåg rätt från skolan; maten smakar skit.Bildkälla

 
Kommentarer
Postat av: Em

Egoina har hyfsad nöjd med skolmaten, själv växte jag upp i Norge och där får man ingen skolmat, man har med sig egna mackor. Antagligen pga att jag är van vid det så tycker jag skolmiddag som det är här är onödiga skattepengar när så många är missnöjda. Ta bort skiten och låt folk ha med sig mackor. Sen kan föräldrar göra middag med sina barn på eftermiddag/kväll och då kanske svenska tjejer och killar lär sig göra mat? Inte för att vara dum, men jag är förvånad över svenskars matvanor. Det är mycket som kommer att glömmas med trix och fix i matväg när barnen sällan eller aldrig ser mamma eller pappa göra mat. Jag tycker det är trist, jag gillar att laga mat. Nu är denna åsikten väldigt subjektiv, jag vet.

2009-11-27 @ 16:23:06
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: M

Jag håller med Egoinas mamma. När jag gick i skolan i England fick man ha med sig egen mat eller BETALA för att bli serverad på skolan.

2009-11-27 @ 17:03:46
URL: http://lastchancedance.blogg.se/
Postat av: Kattis

Jag tyckte om det mesta som skolan serverade, haha.. Undantagen var den vanliga kokta fisken (gillade all annan fisk dock, dom hade nån kokt fisk med röd gegga på som jag älskade) och.. ja köttfärsåsen var inte så god, väldigt senig. Men då åt jag bara av den fantastiskt goda spagettin! Än idag kan jag längta efter min grundskolas pulvermos.. det mos som för övrigt fick min lillasyster att bli rädd för potatismos överhuvudtaget... heheh... mina föräldrar gjorde "riktigt" mos här hemma, men syrran vågade inte riktigt tro dom (trots att hon ätit deras mos under fler år än vad hon hade ätit skolans pulver hehe)

Åhh det vattnas i munnen på mig nu. Deras pizza.. ååÅåååhhh! Ibland serverades det bara vegetarisk pizza.. dne var godast.. med majs istället för skinka :)Umm.. jaa.. jag gillade min skolmat helt enkelt!

2009-11-27 @ 21:51:57
URL: http://paksukainen.blogg.se/
Postat av: Hanna

Även fast skolmaten ibland smakar rätt okej, så har man alltid tanken i bakhuvudet att det är världens äckligaste mat som är halvfabrikat som har skickats runt i hela Europa i vissa fall. Men man äter ju, och det smakar okej, dock mest eftersom att man oftast är så jävla hungrig.Förstår inte hur man kan servera sånt till barn.. och hur de som jobbar i skolmatsalen tolererar det. Det är ju dom som vet vars den kommer ifrån och ja, allt.

2009-11-28 @ 11:48:36

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback