lite kritik

Hej!
Ang. Det här inlägget.


 

Tack för din kommentar. Självklart förstår jag att alla inte tycker och tänker som jag, men jag vill poängtera att jag absolut inte är rasist. Jag är absolut för invandring och vill ha ett mångkulturellt samhälle (där invandrarna faktiskt finns i samhället, inte i fängelser), det jag ville ha fram är att man någonstans måste dra en gräns.

 

Är det verkligen okej att invandra till Sverige och hamna i fel gäng, eller vad det nu kan vara, som leder till grövre brott och sen tar staten inte ansvar för dem? Deras liv efter fängelset brukar fortsätta på samma bana som innan och strax är dom tillbaka bakom lås & bom igen.

 

Många invandrare (och svenska medborgare också för den delen) bryter gärna lagen här i Sverige för det är bättre i fängelset än ute i världen. Självklart ska de ta sitt straff som vem som helst, men borde inte samhället ha kunnat motverka detta innan?

 

Jag anser att Sverige idag inte kan hantera våra invandrare. De får en lägenhet, lite bidrag och thats it. Där står dom helt på egen hand och ska nu ut och söka jobb i ett land där dom inte ens kan språket. Men söka jobb och tjäna "vitt" kan dom bara göra efter klartecken från migrationsverket och det är inte lätt att få.

 

Jag kan förstå deras frustration och att de väljer den kriminella vägen bara för att få en identitet, att någon faktsikt bryr sig vad dom gör. Även om det är i negativ mening.

 

Åker en person in och ut i fängelset och staten inte hjälper dem, så blir det ingen förbättring. Tycker du verkligen att det är okej att de kommer hit och "förstör" och sen får dem inga konsekvenser mer än fängelse, där de helst vill vara? Är det inte bättre då att de får hjälp med att åka hem så de kan starta ett värdefullt och gynnande liv där än att gå här och gnata på?

 

Meningen med invandring från t.ex. ett krigshärjat land är inte att de ska stanna här för gott. Det är en tillfällig lösning tills dess de kan åka tillbaka igen.

 

 

 

Återkom gärna med dina (era) synpunkter, jag är idel öra! : )
Kommentarer
Postat av: Gulligullan

jag blir så TRÖTT på att folk bara inte kan acceptera att alla tänker olika. AARRRGH! En dag ska jag kasta bajs på dem alla!!

2009-10-14 @ 18:30:33
URL: http://lastchancedance.blogg.se/
Postat av: Ghila

jepp håller helt klart med! Skulle vi flytta till tillexempel ett arabland skulle vi så fint få anpassa oss, thats it!

2009-10-17 @ 23:11:55
URL: http://ghila.blogg.se/
Postat av: sonjaponja

dom som ropar rasist är oftast mer rasistiska själva. det är en teori som jaghar.

2009-10-18 @ 23:07:44
URL: http://burriburr.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback