hur tvättar man en tvättmaskin?

Hej!


När jag & Markus flyttade hit så fick vi en gammal tvättmaskin av en gubbe. Tvättmaskinen hade stått i hans garage och han ville bli av med den och den enda jag hörde var "gratis" så vi tog såklart över den. 

1 December ringde jag min kvartersvärd och bad henne skicka hit en rörmockare så han kunde installera tvättmaskinen åt oss (nej man fick inte göra det själv). Idag så hade han varit här och kopplat in den, så jag tänkte "Toppen! Då är det ju bara å köra igång med tvätten då!". Men eftersom gud hatar mig så var det inte så enkelt som jag först hade trott. 

Jag öppnade luckan och såg trumman, rullade den för att hitta en öppning (toppmatad maskin btw). Jora, hittade luckan och öppnade den. Alltså jag lovar att jag öppnade pandoras ask där alltså, den stanken som mötte mig var något så fruktansvärt! I trumman hittade jag en gammal trasmatta som legat där ett bra jävla tag och låt mig säga såhär, det var inte en luddmatta från början, men det var den nu - grön & luddig. Mums, som en viss Maria hade sagt. (Ej jesus Maria. Eller ja, mycket möjligt att hon en gång sagt så också, det vet jag ju iofs inget om!)

Iaf, jag tvättade maskinen en gång med ättika (för ättika brukar ju ta bort lukt) i 60 grader, men det luktade lika mycket efter den tvätten. Så då googlade jag och fick tips om att tvätta med citronsyra och vit-tvättmedel med TAED (nått ämne som blir till nån go' syra om man blandar med vatten, som fräter bort smuts) i 90-95 grader. Sagt och gjort, jag sprang ned på affären, inhandlade de vita pulvren och tvättade igen. Lukten försvann liiiitegranna, men det var inte mycket att hurra över.


Så, nu undrar jag såklart om jag har en redig husmor eller nån som faktiskt jobbar med att tvätta tvättmaskiner hela dagarna som läser min blogg & har några tips? (Ja, ni andra får också lägga er i, i diskussionen om ni vill!)Inte vår maskin på bilden, men så ser den ut iaf.
Kommentarer
Postat av: Flåsarn-En tigermamma med humor!

Jag har tomkört min tvättmaskin med klorin några gånger- speciellt då den har stått oanvänd ett tag.

Det har funkat väldigt bra lär jag säga.

Men det krävdes typ 5 tomtvättar.

2010-12-16 @ 22:30:14
URL: http://flasarn.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback