tips på nyårsmat?

Hej!


Här har det varit tyst, mest för att jag har legat på latsidan (den bästa sidan av mig själv). Jag satt och surra med en kompis och frågade vad hon hade för planer för nyår. Hon hade inga alls, så då hör jag mig själv säga; "Bra, fest hos mig då!". Sen har det tillkommit två till, till min spektaulära fest så nu undrar jag;


Vad fan äter man på nyår?
Det måste ju vara fint, but not tooo fint, inga hjortgördlar & simhud från en gåslever som folk i sociteten säkert äter. Men ändå, fint, liksom. Så, ge lite tips på god mat å goda recept thank you very much!



Ett exempel på vad som är "too fint" för mig. Sånt där klarar inte jag av att göra!



Kommentarer
Postat av: Dessan

Du kan ju fixa stekt älgkött, ugnstekt potatis och bearniessås? :) Och såklart lite grönt som t.ex. sallad vid sidan om :P

2010-12-20 @ 16:18:17
URL: http://blogg.vk.se/dessblogg
Postat av: Hääna Banääna

Surf&turf! Grillad oxfilé och hummer med vitlökssmör, supersmarrigt, känns riktigt lyxigt, men inte så våldsamt avancerat :) Det har vi planer på att köra på nyår :)

2010-12-20 @ 20:12:46
URL: http://hannahbannanah.blogg.se/
Postat av: My

Oxfilé eller entrecote :D Med nå mumsigt till efterrätt. Minst trerätters iaf :D

2010-12-20 @ 20:19:23
URL: http://fromdepptopepp.blogg.se/
Postat av: Åsa

Ok, exempel från mig då (tyvärr inga recept eftersom det är oskar som lagar men du kan välla improvicera):



Förrätt:

Grillad grön sparris med pinjenötter, parmesan, parmaskinka och balsamvinäger.



Huvudrätt:

Svamprisotto med kanske nåt kött till.



Efterrätt:

panacotta med nån frukt.

2010-12-20 @ 23:16:25
URL: http://asonet.blogg.se/
Postat av: Anders

om det får kosta lite utan att vara superavancerat så skulle jag nog välja att köra en helstekt oxfilé, kanske en svampsås och någon form av potatis, typ pommes duchesse. Eller gör något av fläskfilé, tycker den här är god utan att vara jättesvår http://www.tasteline.com/Recept/File_i_gronpepparsas eller om man vill spexa http://www.tasteline.com/Recept/Flamberad_oxfile_med_gronpepparsas . Toast skagen eller liknande till förrätt. Fick en jättegod toast häromveckan med avocado, gräddfil, kräftstjärtar, rom (kalix eller stenbits) och persilja. Efterrätt finns hur mycket som helst ;)

2010-12-21 @ 00:04:22
Postat av: pubes

sv anders: WOHOO! Tack för tipsen, gud va inspirerad jag blev! :)



(ja, tack till er alla andra också, skitbra tips!)

2010-12-21 @ 00:48:25
URL: http://pubes.blogg.se/
Postat av: Hääna Banääna

Ja det finns fryst som funkar riktigt bra här (på Åland) i alla fall, det finns det säkert i norrland också! Det blir ändå så mycket smaker ved vitlökssmör osv så det funkar hur bra som helst med fryst :)



Sv: Ååh, tack vad gullig du är! Jag är så lycklig så jag håller på att spricka! :D

2010-12-21 @ 09:33:02
URL: http://hannahbannanah.blogg.se/
Postat av: Desirée

Åh, mozzarellabiffar är ju smällgott (tror inte jag hört ens den petigaste med mat ogilla detta :) + att det är lätt att göra! Och sen kan man ju ha det mesta till; pasta, bulgur, rotfrukter i ugn m.m. (Googlar du mozzarellabiffar får du fram detta som fjärde träff, bloggfamiljen heter hemsidan)



Sen till förrätt har samma tjej tipsat om en skagen cheesecake som ska vara väldigt god också enligt kompisar som gjort den :)

2010-12-21 @ 09:47:30
URL: http://dfredriksen.blogg.se/
Postat av: My

Jajemänsan ;) Rejäl köttbit och grejer vettu :P

2010-12-21 @ 10:41:24
URL: http://fromdepptopepp.blogg.se/
Postat av: Hääna Banääna

Sv: nejdå, fryst hummer är inte alls särkilt dyrt, mellan 5-8 euro/hummer här beroende på butik, och det mesta brukar vara dyrare här än i Sverige så jag har svårt att tänka mig att det skulle vara dyrare hos dig :)

2010-12-21 @ 18:00:42
URL: http://hannahbannanah.blogg.se/
Postat av: Hääna Banääna

Sv: Ja gör det, och lycka till!

Hmm, fan vad smart du är, det kanske jag borde göra! Gratisprylar är ju aldrig fel :D Ska jag skicka med håret som lossade också tro? :P haha

2010-12-21 @ 19:17:26
URL: http://hannahbannanah.blogg.se/
Postat av: Lina

Såg att nån har skrivit panacotta som efterrätt.

Det är superbra, köp en färdig påsmix MEN servera i VINGLAS! Lyxfaktorn höjs med 100% och om du dessutom orkar garnera med en färsk jordgubbe så kan det inte bli bättre! Lycka till! :P

2010-12-21 @ 22:00:51
URL: http://sockerbitan.blogg.se/
Postat av: MW

Förrätt och efterrätt är ju de godaste rätterna så här kommer mina tips:



http://www.tasteline.com/Recept/Serranorullar_med_citronkram_och_friterad_kapris



http://www.recepten.se/recept/vit_chokladmousse_lime_jordgubbar.html

2010-12-22 @ 21:47:48
URL: http://meningenmedalltosv.blogspot.com/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback