hej jag är dum i huvudet.

Hej!


Haha, alltså jag måste ju vara den sämsta bagaren på denna jord. Min tanke var att jag skulle göra 6 stycken marängbottnar, så det blir 6 stycken citronmarängstårtor allt som allt.

Nu har jag förstört 4 (!!!!!!) stycken bottnar. 4 jävla stycken! Vet ni hur mycket ägg det är som gått till spillo?! Grejen var såhära; jag googlade recept på marängbotten och alla recept angav olika många äggvitor och olika mycket socker. Vissa var såpass mycket som 4 äggvitor och 4 dl socker. Jag tänkte som så att så mycket socker kan det ju inte behövas, så jag tog bara 1 dl socker på 4 äggvitor. Vad händer då? Jo, det blir en platt omelett istället för krispig maräng efter 1½ timme i ugnen.

Det här tog mig alltså 4 (!!) försök för att komma fram till. Yeah - Im slow. Nu har jag bara 3 kvar att göra.. Yaaay....

Glad midsommar!

Kommentarer
Postat av: Ella

Nu är ju det här lite sent, men tricket med maränger är att vispa så hårt att det går att vända på bunken. Sen vispar du lite till. Och sen, när du tror att du vispat för mycket, ja, då vispar du ännu lite till. Och ja, du måste ha så mycket socker som det står!

Hoppas det gick bra ändå, haha! :)

2011-06-25 @ 16:51:33
URL: http://ellzo.blogg.se/
Postat av: Åsa

Haha, att tänka själv är aldrig bra. Därför jag följer recept exakt..

2011-06-25 @ 21:39:29
URL: http://asonet.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback