erfaren student talar ut

Hej!


Idag var min första skoldag. Jag har nu läst 3 år på universitetet och har bara 1 termin kvar.

När jag började plugga, hösten -08, så var jag konstant orolig och nervös. För det första hade jag fått uppfattningen att det bara var smarta människor som pluggade på universitet och där skulle jag absolut inte platsa in. Dessutom skulle det vara sjuuuukt svårt och typ ingen klarar någonsin någon tenta.

Jag var orolig för att missa något läraren sa, jag var för blyg för att räcka upp handen och fråga när jag inte förstod. Jag lusläste sida upp och sida ned, även fast vi hade minst 15 böcker per kurs, för jag trodde att alla andra var så mycket smartare än mig, alla andra hade inte samma ångest som jag och alla andra förstod precis allt.

3 år senare, idag. Jag och mina klasskamrater är kritiska till vad läraren säger och köper framförallt inte allt den säger. Ingen av oss fattar nånting och ingen är smartare än den andre. Vi hjälps åt, vi fixar det här tillsammans, inte enskilt, för vi sitter alla i samma båt. Men som vanligt är förvirringen stor. Men skillnaden är lugnet. Det är ingen panik om man missar något. Det gör inget om du inte fattar något. Det löser sig ändå.En klasskompis facebookuppdatering idag.

Kommentarer
Postat av: Petra

Visst är den fin! Och den är så jäkla skön också, kommer ju aldrig att kliva upp ur den om jag köper den - livet som soffpotatis here I come!Jättebra förresten att du skriver om livet som student, det är alldeles för många som är oroliga över att de inte är tillräckligt begåvade, att de inte ska passa in och att allt bara ska gå åt pipan. Jag tror verkligen att man måste sänka prestigen (utan att för den skull sänka standarden på utbildningarna) och sluta upp med "fin-för-att-man-pluggar-på-universitets-attityden"! Härligt att vara inne på sista terminen, bra jobbat!

2011-09-07 @ 00:39:12
URL: http://petrap.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback