och livet rullar vidare

Hej!


Idag är det Lördag. Från att tänka 'hur ska jag ta mig igenom morgondagen?' så sitter jag här två veckor senare. Visst ligger det och gnager nånstans längst bak i hjärnbalken ungefär hela tiden, men nu är det hanterbart. 

Poppar Weezer och the offsprings i spotify och funderar på vad jag ska hitta på idag. Det vanliga; att tvätthögen är större än tvättkorgen och att dammråttorna har börjat attackera oss lägenhetsinnehavare, känns inte sådär superlockande att ta tag i. Ute regnar det och allt är sådär deppigt mörkt och trist. 

Man kanske ska krypa-upp-i-soffan-med-en-bra-bok-och-en-kopp-te, det ska ju tydligen vara svaret på allt nu under hösten. Tur för mig att jag hatar att läsa böcker. Whats up with that, egentligen? Det tar skitlång tid att läsa en bok (ja, oavsett hur många sidor boken består av), sen finns det liksom ingen garanti att den är bra. Likom INGEN.
Jag minns hur less jag var efter att jag läst barnboken "Black beauty" på engelska för femte gången under högstadiet och ändå inte fattat vad historien gick ut på. Min bokrecension blev ett ordbajseri om hästen black beauty och alla konster och tricks den kunde. Jag antog att eftersom boken handlade om en sketen häst så lär den handla om hur duktig hästen var på diverse saker.
Min engelskalärare synade såklart min uppsats och insåg att jag inte alls hade fattat bokens riktiga handling, trots att den rekommenderades för barn 8-12 år och jag var 14. 
Tur för mig stod det ingenstans i betygskriterierna för Godkänt att eleven inte fick ljuga i bokrecensionen och jag fick godkänt i engelska ändå. 

Men att jag hatar böcker och att jag inte förstått mig på black beauty ännu kvarstår. Antar att det är därför jag sitter här mitt i hösten och känner mig deprimerad. Fan ta black beauty.Kommentarer
Postat av: frida

jag hade black beauty som tecknad film. antar dock att den inte var särskilt givande eftersom jag minns noll ifrån den.

Svar: i doubt it. som sagt, jag har fortfarande ingen aning om vad boken handlade om. förutom en svart häst.
susanne

2012-11-10 @ 14:09:48
URL: http://fridano.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback