skrämmande

Hej!


Kollar min newsfeed på fejjan och läser en gammal klasskompis, nu verksam förskollärare, statusuppdatering:


Personen i fråga får alltså betalt för det den gör om dagarna btw.

Sen läser jag ett inlägg skrivet av en helt vanlig förälder, utan någon lärarutbildning och examensbevis. Kan inte låta bli att undra; borde inläggen inte vara tvärtom?

Kommentarer
Postat av: Malin

Ohhhh. Vilken smäll på fingrarna! ;)

Svar: med all rätt!
susanne

2013-04-12 @ 19:30:00
URL: http://mallaballa.blogg.se
Postat av: Kattis

Jag fattar verkligen inte grejen med såna maktdemonstrationer.. spelar det någon roll om ungen inte äter mackan?! Han kanske får gå hungrig en stund (och ja hungriga barn kan va jobbiga) men så jävla farligt är det väl inte att man bråkar om det i en timme.. och gör barnet så frustrerat att det slåss :(

Svar: jag tyckte det var respektlöst. visst ska barn ha ramar och regler, men jag skulle själv aldrig agerat på detta sätt i en liknande situation. jag tror på det "kompetenta barnet" och jag litar på att barnet faktiskt inte är hungrig om den vägrar äta en macka. barnet väljer det själv om den vill äta eller inte. däremot om barnet ALDRIG äter, men det är ju en helt annan grej.
susanne

2013-04-13 @ 09:38:42
Postat av: Kattis

Jag håller verkligen med dig!

2013-04-13 @ 11:33:19
Postat av: Eva

Jag var extremt petig med maten när jag var liten. I lågstadiet fick jag sitta inne hela lunchrasten många gånger för att jag inte åt upp. Nu var jag en envis unge och lärde mig att om jag bara satt kvar tills rasten var över så slapp jag äta. Så jag lärde mig inte att äta mat. Jag lärde mig att det lönar sig att vägra och protestera. Inte vad som mattanten ville men en bättre lärdom för livet :)

Men vad jag ville ha sagt är att respektera barnets vilja. Speciellt när det gäller mat. Man kan skapa otroliga problem med maten för dem i framtiden. Och extra idiotiskt att låta en hel timme gå till spillo över en sån sak. Bara för att få rätt. Stort att vinna över en femåring.

Svar: exakt! stort att vinna över en femåring..
susanne

2013-04-13 @ 13:47:00
Postat av: Weronica

WTF! ja för det blir jävligt mycket roligare för barnet att äta nästa gång, härlig matsituation. Och BRA att barnet kunde be om ursäkt för sitt beteende till pedagogen. Bra barn...
(hej rektorn på fsk...?)

Svar: ja det låter ju inge vidare... hoppas att rektorn får nys på det, tycker att pedagogen agerade helt fel.
susanne

2013-04-14 @ 10:01:44
URL: http://ourperfectlife.blogspot.se/
Postat av: Åsa

men fy fasen! Varför skulle någon som inte vill ha behöva äta? Lustigt att hon klappar sig på axeln också, att hon vann liksom, galet. Oskar är stenhårt uppfostrad med att man SKA äta upp sin mat så vi har alltid gjort tvärtom, mat ska ju vara gott och trevligt inte något tvång.

/hemma från semestern

Svar: oooRoligt att du antog att det var en hon;)Nä, men varför bråka om en sån sak, kan jag tycka. När man är fem år så vet man att pm man skiter i att äta så får man gå hungrig istället och väljer barnet det, fine.
susanne

2013-04-15 @ 11:59:13
URL: http://asonet.blogg.se
Postat av: Lady Dahmer

HEJ FRAMTIDA ÄTSTÖRNING! Pedagogen borde få sparken.

2013-04-16 @ 12:34:05
Postat av: Åsa

Ja de flesta förskollärarna är ju det :)

2013-04-18 @ 16:19:42
URL: http://asonet.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback