ameh va fan

Hej!


Nu har jag suttit och försökt hålla mina ögon öppna i över en timme. Visst är det väl ok att lägga sig klockan 19 en vardagskväll? Visst? Visst? VISST?!!?! Tack. 
 
 fil

Hej!


Kan vi prata fil? Ok. 
 
På riktigt. Hur många av er kan skillnaden mellan a-fil, lång-fil, hälso-fil, mellan-fil, standard-fil, lätt-fil, special-fil, fjäll-fil och yoghurt? Jag har ingen aning. Jag vet att det finns, men jag har ingen aning om skillnaderna. 

Kan någon pretty please berätta det för mig??

/ okunnig

 game on

Hej!


Var inne i, kanske världens, coolaste butik idag. iplayretro heter den. Köpte ett nintento 8-bitars (+ sladdar & 2 kontroller) och 4 spel till den för 1400 kr. 

Det bidde super mario 1&3, mega man2 & duck tales. Awesome. tjarå

Hej!


Nu är jag & Markus på väg till hans familj och ska ha kalas för hans storasyster som blir... äldre. Vi ska våldgästa våra vänner Erica & Bean och dricka massor av öl!

Have a great weekend you guys! 

chupa chups

 mens i näsan

Hej!


ÄRE INT UR MUTTAN HE RINN SÅ RINN'E UR NÄSAN.
Jag har snortat nässpray de senaste dagarna pga förkylningen. Jag behöver inte mycket för att jag ska börja blöda näsblod av'ett. Imorse blödde jag och nu blöder jag igen. Ps. Jag uppmanar alla att ta en bild på sig själv med en papperstuss i näsan. Ds. 
Pps. Jag är en av få bloggare som tar tydligt motstånd mot det rådande skönhetsidealet och väljer öppet att gå ut med mitt naturliga jag istället, basåattnivet. Dds.

Ppps. Vad betyder alla p:n och s:n och d:n i pps och dds? Ddds. glossybox mars

Hej!


Hämtade ut min glossybox idag. Fick med en deospray från Panos Emporio "goldflower" och jag kan inte bestämma mig om den luktar gott eller om den luktar tant. 

Kära bullen, vad gör man i ett sånt här kritiskt läge?

 giv mig livet tillbaka!

Hej!


Vilken händelserik dag det har varit! Alltså i mitt vardagsliv händer absolut ingenting vanligtvis. Det är same old, same old; vakna, åka till jobbet, jobba, åka hem, springa förbi affären, laga mat, äta, bajsa, sova. 


Först var vi på utflykt med barna. På vägen hem möter vi en annan förskola som också är på utflykt. En pedagog frågar mig var vi kom ifrån och jag berättade. Inget mer med det.

Sen efter lunch skulle jag på en kurs nere på stan• och kommer in i salen där vi skulle vara. Kursledaren hälsar mig välkommen och en annan deltagare som kommit innan vänder sig om och säger "Men! Det är ju du! Vi träffades imorse när ni var ute på promenad!". SMALL WORLD, isnt it? Kursen var awesome.

Efter kursens slut hade jag & Markus en dejt. Vi gick ut och käkade på restaurang och livet kändes plötsligt amazing. 

SÅ HÄR MYCKET HAR INTE HÄNT I MITT LIV PÅ EVIGHETER. Jag är fan i chock! 
• Jag var på kulturcentrum för barn & unga. ALLA ni med barn (0-10 år) boendes i Umeå måste besöka deras skapande lördag. Det är helt gratis och man får skapa, go nuts i kostymförrådet, se teater, leka i sagorummet, skapa ljud/musik osv. Nu har de en paus och startar upp i höst igen.hjärnkoll

Hej!


Gjorde ett test som cirkulerade runt på fejjan. 
 

Pjuh, säger jag. Jag inbillar mig att om man är vänsterdominant så bör man va psykopat, som bara tänker strategiskt och rationellt hela tiden. Sa jag att fantasin är en ganska stor del hos mig?


eh, woopsie...

Hej!


Alltså så jävla dum jag känner mig. Som ni vet så är jag ruggigt förkyld just nu, med nästäppa, hosta och framförallt; lock för öronen. Så just nu har jag ganska rejält nedsatt hörsel. 

Igår la jag mig i sängen och såg my stories. Inget konstigt. Brukar alltid lägga in 3-4 avsnitt på playern så när dom är slut så sover jag förhoppningsvis redan och det blir tyst. 
Men inte igår. Av någon anledning så fortsatte den på repeat hela natten på ganska hög volym (eftersom det var på engelska utan undertexter och jag hör noll just nu PLUS att jag fan kan sova mig igenom ett världskrig utan problem).

Imorse låg det en arg lapp på mitt hallgolv. En granne som absolut inte hade uppskattat den höga volymen. Vilket jag kan förstå. Känner mig så jävla dum! Och jag vågar inte gå över, knacka på och MÖTA denna arga granne öga mot öga för att be om ursäkt heller. 

Vad ska jag göra? Vad är kutym i ett sånt här läge? Skriva en arg lapp tillbaka?

 


kom och ät barn!

Hej!


Alltså idag tvingade jag Markus att bjuda hem nån jobbarkompis på middag. There is no way in hell att vi kommer att orka käka upp all smörgåstårta innan den blir för gammal & det vore ju onödigt. 

 
But its sooooo gooood......


long time no see

Hej!


From out of nowhere så börjar jag helt plötsligt att sjunga på en låt jag inte hört på 16 (!!!!!!!!) år. Jonas - parta lite granna. Någon som kommer ihåg denna gravt utvecklingsstörda låten?

Den fanns på bästa most wanted -98-skivan som jag hade i mina ägor. CD2 tyckte jag var bäst för där fanns fatboy slim, Jason Nevins / Run-D.M.C, NYCC och the prodigy mfl. Ahhh, those were the days!♥

 impuls AB

Hej!


Har varit megasugen på smörgåstårta i flera dagar nu. Alltså MEGAsugen. Igår och idag har jag vaknat innan 8 på morgonen tack vare min j*vla förkylning och imorse skuttade jag till affären och handlade allt som behövdes till en smörgåstårta. Skåda, my very first:

 

Som vanligt blir allt jag bakar/lagar väldigt fult, men det brukar alltid smaka jävligt gott. Och som vanligt har jag inte följt något recept, vem behöver det när man kan freestyla liksom? 

Det jävliga är att den blev större än jag hade tänkt mig, så jag var tvungen att dra ut en hylla i kylskåpet för att den skulle få plats överhuvudtaget. 

Markus har inte klivit upp ännu, hoppas att han uppskattar frukosten. 

Tjing tjong! 
#ärdetsåhärdetäratthaadhd?social fobi

Hej!

Varning för långt inlägg!

Jag har varit inlåst så länge att jag tillsist kände mig som friast när jag inte fick komma ut. Så kan man sammanfatta min sociala fobi som jag lidit av under några år. 

Det här är första gången jag skriver om det och jag vet att minst en av mina läsare kommer att känna igen sig i min text. Sen vet jag också att minst en av mina läsare måste googla social fobi för man aldrig har hört talas om det förut. Men jag hoppas att det är till hjälp för någon, att känna att man inte är ensam.

Min sociala fobi började när jag var 18 år och flyttade till värmland. Till ett litet samhälle där jag inte kände någon och bara besökt en gång förut. Jag hade precis gått ut gymnasiet (teaterlinjen) och hade bestämt mig för att plugga vidare på folkhögskola, hade hört så mycket bra om det så jag var inte ett dugg orolig innan. 

Flyttade in i ett rum på internatet, med delat kök/allrum, toa och dusch ute i korridoren. Hejade lite osäkert och försiktigt på mina nya rumsgrannar, jag kände ju inte någon. Började i min nya klass och upptäcker ganska snart att jag inte klickar med n å g o n. Sitter ensam de första dagarna i matsalen och på rasterna. Känner mig för första gången i livet riktigt, riktigt utstött. Jag går på lektionerna och märker att nej, det här var ingenting för mig. Kunskapsnivån påminde om den jag själv hade när jag gick mellanstadiet och i klassen finns ett par tre stycken med psykiska problem som gör att jag inte bara känner mig otrygg utan också riktigt malplacerad. Jag hade slutbetyg från gymnasiet, medan jag gick i "mellanstadiet" på folkhögskola, va fan gjorde jag där? 

Internatrummet. Ser ganska mysigt ut va? No psycho-feelings alls.


Veckorna gick och plugget var inte givande, jag hade hittat nån att umgås med som var enda anledningen till att jag gick ut överhuvudtaget, men jag började dra mig undan mer och mer. Jag slutade gå på lektionerna och jag vred på dygnet. Stod vid min rumsdörr och lyssnade för att höra om någon rörde sig i korridoren innan jag skulle gå ut, vill inte möta någon. Köket gick inte att använda efter bara någon vecka för ingen tog hand om sin disk, så istället för att laga mat såg jag film & käkade popcorn nätterna igenom och tappade nästan 30 kg på 3 månader utan att ens märka något. 

 


 
 
 
 
"Att inte möta någon" blir mitt signum och jag isolerar mig i 3 månader på mitt rum innan jag flyttar "hem" till mitt barndomshem igen. 

Jag kände mig helt tom. Hade ingen aning om vem jag var längre. Det var fruktansvärt jobbigt. Och jag vågade inte gå ut bland folk när jag var hemma i mitt gamla hemställe heller, där alla känner alla. Skulle jag handla mat så drog jag ut på det så långt som möjligt, tills det verkligen verkligen verkligen var nödvändigt. Kunde gå flera veckor mellan handlingarna medan jag satt hemma hungrig, men livrädd för att gå utanför dörren. När jag väl bestämt mig att nu, NU, går jag och handlar, så kunde jag stå öga mot öga mot dörren och få hjärtklappning och panik i timmar och när jag då ångrat mig, så gick paniken över. Men sen fick jag ångest för att jag inte gick. Handlade antingen tidigt som fan på morgonen eller 5 minuter innan det stängde, allt för att träffa så lite folk som möjligt.

Det slog mig faktiskt att "vad konstigt att jag inte vågar gå ut? vad är det för fel på mig?", men att söka någon typ av hjälp när man har social fobi, finns inte. Jag vågade inte svara i telefonen när det ringde, så hur skulle jag kunna lyfta luren, ringa en läkare och fråga efter hjälp?

Min vändning kom en natt när jag satt och chattade med någon random människa som berättade att den led av social fobi. "Vad fan är det" tänkte jag och googlade. Allt stämde in. 

Sakta men säkert började jag ta mig ur djupet av min fobi. Jag började "självbehandla" mig själv med att tvinga mig själv ut. Jag hade hjärtklappning, en puls på 170 och det flimrade i ögonen på mig varje gång jag öppnade ytterdörren, men jag tvingade mig själv. Jag började med det jag tyckte var jobbigast; att handla oftare. Sen att handla under dagen, när det fanns folk. Sen att ringa. Baby steps.

1 år tog det för mig att gå från att inte ens våga närma mig ytterdörren till att kunna gå och handla, hälsa på folk och ringa. Det tog mig ytterligare 3 år innan jag kände igen mitt gamla jag, att jag kunde känna igen mig själv.

Idag har jag inga problem med att hälsa på människor, ringa ett telefonsamtal eller hålla föredrag framför folk. Har inga problem med att gå till affären och handla. Men, det ligger fortfarande kvar i bakhuvudet varje gång jag är på väg ut att jag borde stanna hemma istället men numera kan jag hantera det. Jag går ut. Jag är fri

Men inget ont som inte har något gott med sig. Tack vare min sociala fobi och vakna nätter så har jag
1. Lärt mig photoshop.
2. Lärt mig spela gitarr.
3. Lärt mig bygga en hemmastudio.
4. Tagit en zillion posebilder på mig själv så det finns att blicka tillbaka på nu! Pubes 2007, on my way back:

 

Med kärlek!♥ / Pubes.förkyld!

Hej!


Ojojoj, nu är jag råförkyld! Vi var kort om folk på jobbet så jag jobbade idag, trots att jag borde legat hemma istället. Men det gick bra! Har man goa ungar omkring sig hela dagarna, så går allting bra!

Solen visade sig idag också! DET VAR INTE IGÅR, har man lust att utbrista i ren eufori!

 

Har ni sett "extreme couponing" förresten? Jag har börjat följa det (finns på youtubeoch jag tycker det är så jävla häftigt! Dessa människor letar i tidningar efter kuponger, går och handlar och vissa är så duktiga att när de har handlat 4-5 vagnar fulla med grejer, så blir butiken skyldig personen pengar, tack vare alla kuponger. De får alltså 4-5 vagnar GRATIS. 

Tänk om ändå detta gick att göra i Sverige. Då hade jag varit en couponlady, fo sho! 

 
 yes nu är det vinter igen!

Hej!


Värsta snöfallet kom idag på eftermiddagen. Jag blev råhängig på jobbet och ville bara gå hem. INGEN BRA DAG IDAG MED ANDRA ORD. 

 poo pourri

Hej!


En kompis skickade en länk till mig på facebook och bad mig kolla in den här reklamen: 

 
Det tog mig mindre än 10 sekunder att klicka hem den. AMAZINNNG!tackarrr

Hej!


Sover i 12 timmar och får zero, null, cero, NOLL kommentarer om det. WTF GIRLFRIEND??????

 


(och ja, jag gjorde ett nytt konto bara för att kunna ladda upp den här gif'en, så viktigt kändes det!)snopet!

Hej!


La mig i sängen där vid 17 igår för att kolla mina stories. Klockan 18 vaknar jag och måste akut-gå-på-toan-annars-kissar-jag-fan-på-mig. Gick tillbaka till sängen och tänkte "hur ska jag kunna somna ikväll nurå?" och sedan vaknar jag av Markus väckare 06.19 imorse. 

Hur trött var inte jag då? 

 dresscode vardagsrum

Hej!


Sitter där vid matbordet, läser se&hör, minding my own buisness när jag får se en bild på Robyn.
 

Sofföverdrag, anyone? Alltså på riktigt. Hon ser förjävlig ut. Och gardinen bredvid henne gör inte saken bättre.
brolle(r)

Hej!


Imorse klockan 6, strax innan jag begav mig till jobbet, såg jag den här bilden på Brolle och dog av skratt:

 


Blev senare taggad i den här bilden:


Alltså!? Vem kommer på sånt här? UNDERBART! 

curly hair

Hej!


Hittade bästa tumblradressen!


 


Och ni ba "whaaaaaaaat, har pubes lockigt hår?":

 

WORRRRD.linn's 30 års kalas

Hej!


Igår var det dax för en överraskningfest för Linn som fyllde 30 år. Hon hade verkligen ingen aning och blev så överraskad när hon dök upp i festlokalen! Hon hade fått instruktioner att bära oömma kläder. Kolla in vad Linn väljer då:


Sen var det dags att öppna lite paket. 


Av mig & Therese fick hon ett par sjukt snygga skor. Som hon såklart redan hade i sina ägor. Men, hennes var för små och vi hade köpt en storlek större, så det var ju bra iaf!

 
Linn är sångerska och spelar ungefär varje helg och denna kväll var inget undantag, hon stod bakom micken ungefär hela kvällen!
(en instagramfilm ska synas ovan om det bara visas ett tomt fält för er)

Själv hade jag piffat till mig riktigt ordentligt, kvällen till ära;Hade även världens snyggaste börs med mig:Hade det awesome igår! när katten är borta

Hej!


Igår drog Markus iväg för att umgås med vänner och lämnade mig här. All by myself. Då passade jag på att göra sushi och trycka i mig såpass att jag fick ont i magen. Markus hatar fisk, så vi äter aldrig fisk hemma. Jag gör sånt i smyg.

 

Det var så jävla gott så jag åt sushi till frukost också. I do not regret it. 


 nails

Hej!


Passade på att måla naglarna så man inte ser ut att vara helt bakom flötet efter några dagar hemma. Alltså jag älskar verkligen gellack. Vilken drömgrej! Jag gick från att härda sista lagret av lacket för att sedan gå och handdiska, utan problem. Nu har jag inte klockat tiden, men det tar ju inte ens 30 minuter att göra allt tills det är helt klart och TORRT. Perfekt för alla mammor out there!

Funderar du på om du ska köpa eller inte, så säger jag KÖP. ←


Random googlad bild. Gelnaglar gjorda med Depends "purple passion glitter". 
 det är över!

Hej!


Så skönt att få vakna upp och känna att NU.ÄR.JAG.FRISK. Ska passa på att gå ut idag. Måste få frisk luft. Känns som att jag suttit i karantän i veckor! 

Vet inte om jag visat min lilla tavla som jag har på dass, känns väldigt aktuell just nu:

 dags för en liten update

Hej!


För snart en vecka sedan avslutade jag mitt senaste blogginlägg med: "PAX ATT LÄGGA MIG TIDIGT OCH TYCKA SYND OM MIG SJÄLV!" 

Sen har jag inte skrivit ett ord här. Nu är det faktiskt inte så illa. Jag har inte bara legat och tyckt synd om mig själv. Jag har stått upp också.


Igår mina vänner åkte jag på magsjukan from HELL. Jag var hur pigg som helst, var på jobbet och plötsligt fick jag världens magknip. Vi var utomhus at the moment, så jag rusar in och ropar till mina kollegor "MÅSTE PÅ TOA!" och får feberfrossa så svetten bokstavligen RINNER av mig. 

Utanför håller städerskan på att städa och har typ bara toan kvar, som jag uppehåller. NO WAY JOSÈ att du kommer in här, tänkte jag för mig själv när demonerna åkte ut ur mig

Nu till det kritiska. Jag kände att jag verkligen inte kunde lämna toan, samtidigt som telefonen låg i jackfickan utanför. Jag var ju tvungen att få tag i Markus så jag kunde ta mig hem. Jag pjukade några gånger innan jag vågade lämna toaletten. Fort ut och sedan in igen. Ringer Markus och låter som ett vrak. Han kommer och hämtar mig.

Men idag är en annan dag! Det känns bättre men jag vågar inte ropa Hej än. 

Ni vet var ni har mig om ni behöver mig! Ciao

 

äh, det där fixar väl jag-attitued

Hej!


Hängde med på ett träningspass som hette "stepmuskel" igår. Stod såhär i beskrivningen: Ett pass där vi varvar kondition på stepbräda med styrkeövningar.Koordinationen något svårare än på Step Bas.

Jamen herregud, hur svårt kan det vara? tänkte jag och drog dit. Det var svårt. Väldigt svårt. Och idag har jag ont i hela kroppen. PAX ATT LÄGGA MIG TIDIGT OCH TYCKA SYND OM MIG SJÄLV!

mmmmm

Hej!


Gissa vad jag åt till mellis idag? Någon som vet? HAH, ingen vet.

 visste du att

Hej!


Såg det här, vissa var riktigt intressanta! 

 när man tycker man är rolig

Hej!


Gick in på Konsum för att handla efter att jag slutade jobbet idag. Efter att jag plockat på mig det jag ville ha i min korg går jag fram till där kassorna är. En expedit möter mig i butiken och säger:

Om du vill betala så är det i den kassan (pekar), jag kommer strax. 
- Och om jag inte vill betala så går jag bara förbi kassan eller? Hihihihihihihiii...

.....

 padda

Hej!


Har lånat hem förskolan padda över helgen för att lära mig den. Första gången jag höll i en padda var när jag började på den här förskolan. (!). 

Jag tänkte att jag skulle gå igenom varje app så att jag kan hjälpa barnen sen hur man gör. Menne... Det fanns appar som jag inte fattade ett jota av, hur ska då barnen göra det? Eller så "övertänker" jag och egentligen är det lättare än vad jag gör det till. Så att ett barn skulle lösa det hur lätt som helst. 


 


 
Men det är klart. Photobooth kan jag. And it is HILARIOUS!it's a hard work but somebody has to do it

Hej!


Jojo, en annan har fullt upp!

 

Men lugn ba lugn. Det är bara dyra grejer jag beställt. 

love it
RSS 2.0