onsdag

Hej!


Snart februari gott folk! Det betyder att jag snart kan sluta trycka i mig d-vitamin för att, lets face it, solen stiger faktiskt upp nångång under dagen och fyller på mitt lager naturligt (FYI, flytta inte till norrland). Det betyder också att det sen är mars, april, MAJ och då är det fanimig för-sommar här i Sverige! Alltså JONATHAN, JAG SER LJUSET! 
 
Men tillbaka till vardagen. Igår svängde jag förbi Myrorna och köpte mig ett par längdskidor, pjäxor och stavar för 120 pix. Inte för att jag gillar att åka skidor, men för att de kan behövas i jobbet someday. Frikkin dyrt att vara förskollärare alltså. Vi måste ha värsta vinterutrustningen för att palla alla utedagar;  varma vattentäta vinterskor, underställ, täckbyxor, vinterjacka, varm mössa och varma vantar. På hösten behöver vi vind/regnbyxor, stövlar, vind/regnjacka. Sen behöver vi skidor och skridskor också. Allt måste vi köpa själva trots att det ska användas i jobbet. Det är ju tur att förskollärare tjänar bra. Eller.. Oh wait. No. Men ja e int bitter!
 
Idag var en toppendag, tillverkade "slajm" med barnen, ett tips såhär i vintertider. Bryt en bit från en puck vattenfärg och lägg den i en blomspruta. Fyll på med vatten och skaka en stund tills färgen löst upp sig. Ta ut och spraya snön färggrann! Vi använde grön och gjorde på så vis "slajm" ute! Funkar även med karamellfärg men det kan fastna på kläderna och vara svårt att tvätta bort.
 
How was your day?


 Kommentarer
Postat av: Kattis

Jag tror inte att förskollärarna här nere använder så mycket skidutrustning i jobbet.. återigen - flytta inte till Norrland! ;) min mamma jobbar som inköpare på förskola och jag vet att dom får täckbyxor och regnjackor iaf, kanske annat också men kanske inte. Jag är inte säker. Det borde ingå arbetskläder för förskolepersonal helt klart, för det blir ju inte billigt. Jag ska bli högstadielärare så mitt behov av arbetskläder ser ju inte likadant ut direkt :)

Svar: vet att andra kommuner har fått arbetskläder, men oftast är det bara vindbyxa och regnjacka och det kan man inte använda året runt. borde vara mer! bara alla inomhuskläder som blir förstörda pga färg, lim, saxar osv . !nej men som högstadielärare kan jag tycka att annat ska ingå; sköna inomhuspromenadskor, ryggsäck alt rullvagn att bära material och sånt i. :)
susanne

2015-01-29 @ 17:40:19
Postat av: Ella

Man borde lätt kunna dra av det på skatten eller nått. Javenne, lyssnade inte så mycket under skatterätten. Googla!

Svar: jo man kan dra av men det är om man köpt över 5000 kr eller nått sånt. och man köper ju inget startkit när man är färdigutbildad och fattig direkt.! :/
susanne

2015-01-29 @ 19:57:21
Postat av: Erica

Det är inte bara försommar i Maj, då föds ju även vår lill* bebis ❤️❤️❤️

2015-02-23 @ 07:40:38

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback